lördag 29 december 2012

Reor

Julen är över och jag har mest tillbringat tid med att titta på tv-serier, filmer och äta julgodis. Skönt. Har också surfat runt en hel del på olika online-reor och hittat en hel del fina saker, några har också klickats hem. Nu väntar jag spänt på leverans. En sådan leverans är på väg från Mulberry. En Effie Hobo ska få flytta in hos mig efter nyår.

måndag 17 december 2012

Julpynt

Igår var det dags att pynta granen och jag som gillar traditionella granar med mycket klassiskt pynt (som jag samlat på mig genom åren) var mest glad över att dessa fina fick vara med. En snögubbe, ett hjärta, en ängel och en pepparkaksgran.

söndag 16 december 2012

3:e advent

Sitter just nu och dricker te och provsmakar mina nybakade lussebullar samt slötittar på The Holiday. Sämre kan man ju ha det en söndag...


onsdag 12 december 2012

Det kom ett paket...

....från Leila's General Store, fyllt med finfina saker.
 Cupcake-set, placeringskort, muddlerpinne, skärbräda, sugrör och ströare.

tisdag 11 december 2012

Inte så bra

Just när man behöver all tid som finns för arbete, hemmafix, julklappsinköp och annat julstök så har jag dragit på mig en ryggvärk från helvetet, pardon my French. Ryggskott eller vad det nu är gör att jag inte kan böja mig och definitivt inte sitta. Att ligga funkar och att stå och gå funkar nästan, men ibland vill benen bara vika sig. Kul!! Så, just nu, dricks det te i halvliggande ställning, medan jag skriver att-göra- och att-köpa-listor.
Trots att det ligger snö överallt är det rätt så grått och mörkt ute. Måste nog ändå försöka ta en promenad till apoteket.
Lite jul i ett av mina fönster. Kattungarna har inte dragit ner den här lilla enen ännu, men det är bara en tidsfråga. Ljuskulorna är roliga leksaker...

torsdag 6 december 2012

♥ ByMaleneBirger ♥

Snart är det dags att börja fundera på vad man ska ha på sig på nyårsafton, om man nu ska på fest. Min favorit Malene Birger har som vanligt massor med vackra klänningar som skulle passa på en tjusig fest. Skulle förresten kunna gå klädd i ByMaleneBirger jämt, om jag hade råd.

onsdag 5 december 2012

Lite smågalen

Jag har nog skrivit om det förut - jag är svag för vackra fat, skålar och tallrikar. Jag samlar på mig och mina köksskåp svämmar över, men ändå köper jag nytt. Maken är inte särskilt happy, men låter mig hållas (tack älskling!). Jag har inte handlat något från Potteryjo än, men det är bara en tidsfråga. För oj, vad mycket fint de har. Här ett litet urval. Den röda skålen skulle sitta fint nu i jultider.


tisdag 4 december 2012

Amaryllisar & Lussebullar

Snittamaryllisarna jag köpte förra veckan har nu slagit ut och är som finast. Otroligt pampiga är de.


Och igår bakades det lussebullar, hälften frös jag ner, resten går vi och äter på här både morgon och kväll. Äntligen fick jag min första lussebulle-dos.


måndag 3 december 2012

Önskelista 2

Varför inte börja nya veckan med en önskelista till?? Den här gången saker jag önskat mig länge, länge.

1. En Moneyphant att lägga slantar i, 2. assietter Blue Italian från Spode, 3. vas Dagg och så 4. Sex and the city-boxen som jag fortfarande inte har (otroligt!).


lördag 1 december 2012

I mitt köksfönster

Ljusstaken från Caro-lines är ju helt underbar. Dottern pimpade den lite med några polkagriskäppar som bildar hjärtan. Gulligt. Absolut finaste adventsljusstaken jag någonsin ägt.