onsdag 30 maj 2012

Turkosa drömmar

Denna sommar blir för min del turkos. Allt jag tittar på och vill ha just nu är i just den färgen, och den hör ju liksom ihop med sommaren. Här lite inspiration.

Duken Azulejo från Indiska, vaser i Salong-serien från Ikea, ljusstakar från Michaela Willers (finns på NK t.ex.), teburken Hermitage från Åhléns. Ostronskålen från Mateus och ljuslyktorna Kastehelmi från Iittala. Just nu: duken och värmeljushållarna - CHECK!

måndag 28 maj 2012

Pingsthelgen

Vilken helg! Och ändå hände egentligen inget speciellt, men det är de små sakerna som gör den stora helheten. Som att jag
- fick se maken igen efter mer än en vecka (finaste mannen i världen)
- åt lunch med älskade mamma
- gick en tvåtimmars power-walk runt hela Brunnsviken (med maken)
- njöt av solsken och sommarvärme
- hejade fram Loreen med dottern (maken somnade i soffan)
- drömde mig bort ett litet tag när jag besökte Svenskt Tenn (man får göra det ibland)
- var och shoppade sommarfint med dottern (roligt med mor-dotter-tid)
- åt världens godaste räkmacka utomhus vid vattnet
- var på bio med sonen och dottern (och popcornen blev middagen, för ingen orkade äta mat efteråt)
- mumsade på vattenmelon och längtade efter semestern som faktiskt börjar om... 17 dagar!!!

söndag 27 maj 2012

lördag 26 maj 2012

In my Greek Garden

Just nu ser det ut så här vid grinden in till vår grekiska trädgård. De vita rosorna har fått spatt och blommar som tokiga! Tyvärr är det inte lika många blommor kvar när vi kommer dit om tre veckor.


torsdag 24 maj 2012

Ladurée

Om jag nu ska fortsätta på temat London lite till, så gjordes även ett besök på Ladurée i Covent Garden. Jo, jag vet att Ladurée har öppnat här hemma i Stockholm också, men eftersom jag inte orkat ta mig dit, så passade jag på i London, när jag ändå gick förbi liksom. Köpte med mig en ask med 6 stycken urgoda Macarons i superfin ask och påse, som jag naturligtvis kommer att spara (här är jag nog lite lik Weronica, som också gillar snygga förpackningar). Goda var de och jag antar att det var dumt att när jag väl för första gången ska äta Macarons väljer de från Ladurée...ribban har liksom lagts skyhögt nu. Well, well...


 



tisdag 22 maj 2012

Lite av London

Tänkte att jag kunde visa några få bilder av väldigt många (ca 500 st) som togs i London. Håll tillgodo!

Portobello Road, Notting Hill 

 
 Intill Camden Market


King's Cross Station

















Trafalgar Square, nedräkning till OS
 

Hemma igen

Från grått väder och kyla i London till sommarvärme och prinsessdop i Stockholm. Japp, nu är jag hemma från London och det har varit otroligt roligt där, bortsett från ganska tråkigt väder. Här gick jag nyss förbi dessa vackra syrener mitt i stan. Åh vad jag älskar dessa fina blommor. Lukten, färgen och så påminner de så starkt om skolavslutningar, vita klänningar och studentmössor. Underbart!


torsdag 17 maj 2012

Sweet!

I min bokblogg skrev jag om tre boksläpp jag längtar efter denna sommar och nu har jag en till att lägga på den listan, fast den kommer inte ut förrän i september, och det är Roy Fares Sweet! Jag är ju kokboks-junkie, så denna vill jag absolut inte missa. Desserter och bakverk är förresten en grej jag inte så gärna experimenterar med, utan brukar följa recepten ganska noggrant (förutom pajer och muffins, där kan man ju vara lite modigare). Beror nog på att jag inte bakar tillräckligt ofta för att våga ändra på något.


onsdag 16 maj 2012

London....again

Det börjar dra ihop sig till den där Londontrippen - fyra tjejer ska till dit och ha roligt, hoppas vi har vädrets makter med oss. Fyra dagar ska vi vara där iallafall och jag tippar på att det blir en hel del besök i diverse kläd-och skoaffärer. Pundet har blivit lite dyrare, men fortfarande kan man fynda rejält. Jag hoppas på lite schyssta sommarkläder och ett och annat par sandaler. Och någon bok. Och så lite skönhetsprodukter, som alltid är billigare där. Och fylla på lagret med Aussie-hårgrejer också (för halva priset), som dessa favoriter.



måndag 14 maj 2012

Del Rey

Den nya it-väskan från Mulberry är Del Rey, inspirerad och tillägnad sångerskan Lana del Rey. Snygg är den och om jag hade haft oändligt med pengar hade jag gärna haft den hängande på armen, jag med. Men om den blir en framtida klassiker, som Bayswatern, återstår att se.

Drömmen om ett torp

I helgen var maken och jag iväg ut till Roslagen och tittade på stugor, vilket alltid är kul speciellt när solen skiner. Som jag sa till maken: att gå titta på sommarstugor när det är vackert väder är som att gå och handla mat när man är hungrig - det ser finfint ut och man vill ha allt. Den stugan som jag dock fastnade mest för var denna lilla pärla ute på landet mellan några åkrar och på cykelavstånd till två små sjöar. Stugan från 1914 har vedspis i köket, kakelugn i "salen" och en kamin på övre våningen och så en tomt på 3 ha (där det just nu växer fullt med liljekonvaljer - bara en sån sak!). Ååååh....


tisdag 8 maj 2012

Semesterhippie

Varje år händer samma sak: det börjar så smått vid den här tiden på året med att längtande blickar vänder sig mot långa klänningar, stora smycken och armarna fylls sakta men säkert med armband efter armband, gärna i färger som jag annars inte kommer i närheten av. Det når sin kulmen någon gång i juli-augusti då även stråväskan, de färglada naglarna och solblekta håret gjort övriga attiraljer sällskap. Det är bara att erkänna: det bor en hippie i mig. Större delen av året ligger hon i idé och kamoufleras av preppy kavajer, byxor och ordenliga cardigans, men kommer våren så jäklar vaknar hon till och börjar längta efter maxiklänningar i paisleymönster, målade tånaglar och färglada armband. Same procedure every year.


Armband från Mexx och klänning från Monsoon.

söndag 6 maj 2012

Linslus

Ville ju lära mig nya kameran och tänkte att jag skulle fota lite i köket medan solen sken in, men en liten svartvit, hårig sak ville ju så gärna vara med....

Vad gör du då?? Får jag vara med??


Okej, jag ska sitta helt stilla nu...

Är det bra så här??

tisdag 1 maj 2012

Äntligen!!

Nu har även jag skaffat en systemkamera - det blev en Nikon D3100 och nu gäller det att lära sig hur den funkar. Det ska bli så kul!