söndag 31 juli 2011

Ååååååååååååååååh

Lagom till att juli går över till augusti sitter jag och tittar på höstens nyheter. En ny väska står alltid på önskelistan. Den här gången börjar jag sukta efter Mulberrys nya Bayswater Tote. Väldigt, väldigt fin. En ny klassiker (påminner lite om Hermés Birkin). Bara att sätta igång och spara alltså.

tisdag 26 juli 2011

Arnea

Vi gjorde en liten utflykt och hamnade i Arnea i Halkidiki. Underbart ställe som vi då och då besöker, fikar där och bara går runt och tittar på vackra hus. De gamla husen har renoverats för att behålla sin traditionella stil som är vanlig här på fastlandet i norra Grekland. Inga vita hus med blåa fönsterluckor/dörrar så långt ögat ser - de finns faktiskt bara på öarna. Istället är många av husen här i norr målade med starka färger som blått, terracotta och ockra. Första våningen är ofta av sten och fönsterluckorna och dörrarna är för det mesta antingen mörkbruna, vinröda eller mörkgröna.

måndag 25 juli 2011

Inte riktigt än

Vi har en del vindruvor som växer kring vårt hus, både på balkong, terrass och över uteplatsen. De är inte klara på ett tag, först i september, så jag vet inte hur de kommer att smaka, men de är fina att se på. Vindruvorna kommer att plockas av vår granne när vi inte är här och han kommer sedan att göra sprit av dem - Tsipouro heter det. Påminner om Ouzo, men inte riktigt. Jag gillar det inte alls för jag är inte snaps-typen, men maken som ju är grek tycker om det.

Den här lilla klasen är från balkongen. Dottern har fotat.

söndag 24 juli 2011

Fortfarande här...

Jodå, jag är kvar i Grekland, men nu är det bara lite drygt två och en halv vecka kvar, sen åker vi hem. Och det är kanske dags. Sol, värme och många, många bad har vi njutit av. Regn har vi upplevt en gång och det var så lite så att det inte räknas. Vi har gjort en del utflykter också, så nu börjar en del av oss så smått längta hemåt. Men, som sagt, fortfarande en hel del tid kvar till att njuta och läsa några böcker till.

onsdag 13 juli 2011

Ursäkta bloggtorkan...

... är på väg till Thassos och är där några dagar så tyvärr ännu mer bloggtorka på gång. Ha det så skönt under tiden!

tisdag 5 juli 2011

Time for books

Här händer det inte så mycket, precis som det ska vara på semestern, men något jag gör massor av är LÄSER. Har en rejäl hög här med böcker att läsa och det är SÅ skönt att ha tid att göra det så mycket jag vill! Kika gärna in i min bokblogg där jag skriver BARA om böcker.

fredag 1 juli 2011

Första juli

Det blåser en hel del här och då menar jag inte de politiska och ekonomiska kalla vindarna, utan de andra. Kallt blir det då i havet, men kristallklart. Lite kortare bad då, men vad gör det? Annars är det ju som bekant frukternas stora säsong: aprikoser, nektariner, persikor, vattenmeloner och körsbär (eller biggaråer, jag vet aldrig vilket). Gott är det iallafall och urbilligt. Vattenmelonen kostar 40 cent kilot, körsbären 3 euro och övrigt strax över en euro. Allt är närodlat och handlas direkt från bonden. Kan det bli bättre?