torsdag 30 december 2010

Lång frånvaro

Har inte brytt mig om att vara online på ett tag, lite julledigt är välbehövligt. Istället har jag ägnat dagarna åt böcker, trädgård och att fixa i huset här i Grekland. Vädret här är något mildare än hemma, vi hade 15 grader (plus) när vi kom strax innan jul, men det är kallare idag, med bara 5-6 grader. Men ingen snö någonstans och idag skiner solen glatt. Här är trädgårdslivet något annorlunda än hemma, maken klippte ner vinstockarna häromdagen och rosorna fick också sin "beskärda" del. Det funkar att klippa ner så här mitt i vintern. Faktiskt, under alla år vi haft en trädgård här, har vi beskurit när som under året och det har funkat bra. Allt växer så att det knakar. I år har vi dock något nytt i trädgården som vi inte vet hur det kommer att funka: ett citronträd. Vi köpte ett ganska stort träd i somras så det är första vintern i vår lilla bergsby - får se hur den klarar minusgraderna på nätterna. Vi har hittills denna vinter skördat fyra citroner iallafall, och i somras lika många. Men det roligaste med växter och träd här är priset. Ett stort träd för 25-30 Euro kan man liksom ha råd att misslyckas med.

Jag önskar alla ett Gott Nytt År!

fredag 24 december 2010

Julafton och julklappar

Julafton och här kommer några av julklapparna som Tomten kommit med.


Den ljuvliga tekannan från Höganäs i vitt (blank).

Ljusstaken från Höganäs, också den vit.



Jaipurarmbandet från Syster P, som är SÅ snyggt!!

tisdag 21 december 2010

Snart iväg??

Imorgon är det meningen att vi ska flyga ner till Grekland och fira jul och nyår där, men vi får väl se hur det blir med den saken. Snöoväder i Europa och strejker i Grekland är inga bra förutsättningar får vår semester. Vi hoppas, hoppas att vi inte blir drabbade, men vem vet? Jag får väl sysselsätta mig med läsning på Arlanda i väntan på besked. Tar med dessa två att läsa på flygplatsen och planet.


måndag 20 december 2010

En av mina julklappar

Jultomten var väldig snäll i år och lyssnade på mina önskningar. Han kom ju lite tidigt till oss eftersom vi inte är här hemma i Sverige och firar när den riktiga julen är. Så några klappar fick vi redan i fredags. Bland annat fick jag kudden som jag önskat mig, från Svenskt Tenn. SÅÅÅ FIIIIIN!

söndag 19 december 2010

Fjärde advent

Så var det fjärde advent. Snön yr utanför fönstren och man kan knappt ta sig fram, trots att man bor mitt i stan. Hemma är det färdigpyntat och färdighandlat. Alla klapparna klara och nu njuter vi bara av både hemmagjort och köpt godis och hembakade kakor. Och så tänder vi ljus och bara myser. Så här ser det ut i vårt "bibliotek" just nu.

Och samtidigt i vardagsrummet. Älskar amaryllisar och har flera på gång i köket också.

Julgott

Hembakade julkakor och godis dukades upp i fredags när vi här hemma hade julmiddag. Oj vilket god avslutning det blev. Som tur är kan vi frossa vidare på detta i flera dagar, för det finns MÄNGDER i kylen. Tomten var lite tidig och kom förbi han också och lämnade finfina paket, mer om dessa längre fram.

fredag 17 december 2010

Julstök

Äntligen känner jag mig någorlunda bra idag. Slut med snoreriet. Ikväll ska vi ha julmiddag hemma (vi reser ju till Grekland och firar där med svärpäronen) eller som barnen kallar det - lilla julafton. Min mamma, min bror och hans flickvän kommer över och det bjuds på julbord och så blir det lite julklappsöppning också. Så det som skulle ha gjorts under veckan, dvs fixa julskinkan, städa, ta fram finporslinet osv, får jag lov och göra idag innan gästerna anländer eftersom jag varit sjuk hela veckan. Igår kväll "roade" jag mig med att låta silverbesticken (som inte används så ofta) ta ett kemiskt bad. Jag läste om det i den förträffliga boken "Inred lantligt inne och ute" av Anna Örnberg.
Tidigare har jag stått och putsat silvret vid behov och det tar ju sin lilla tid, men nu åkte rubbet i badet och vips så sken allt som nytt. Underbart! Kul när man får nytta av sina böcker ibland.

onsdag 15 december 2010

Sjuk...

Så är även jag sjuk nu, som många i bloggvärlden tycks vara just nu. Te och Kan Jang för fulla muggar, kryddat med halspastiller och Ipren. Typiskt! Men idag MÅSTE jag bara iväg och köpa en julklapp och hämta ut en annan på ICA, sen kan jag lägga mig i soffan. Och jag som skulle iväg på julmiddag ikväll. Det får jag nog glömma.

söndag 12 december 2010

Andra advent

Efter en supertrevlig fest igår kväll och glöggmingel idag är jag nu helt slut. Halsen håller på att svullna upp så jag dricker te i mängder. Läser samtidigt om explosionerna här i staden och ryser. Var är vi på väg, ska man behöva vara rädd att röra sig på stan? Har många gånger tänkt på vad som kan hända i stora folksamlingar när jag varit i t.ex. London; vilka galningar det finns, och nu har det hänt, här i lilla Stockholm. Läskigt. Jag hoppas att det här var en isolerad händelse och att det inte händer igen.

fredag 10 december 2010

Shopping-Friday

Härliga fredag! Idag ska barnen få en shopping-spree efter skolan, för idag ska det handlas kläder: byxor, tröjor, pyjamaser och annat, för helt plötsligt är allt för litet. Och man får ju inte gå och köpa kläder själv till barnen längre, de ska välja själva och naturligtvis duger inte vad som helst. Men kul blir det (kanske inte för plånboken, men måste man så måste man). Efter shoppingen blir det middag på stan "the kid's choice". Jag får vara beredd på burgare, tacos eller liknande, kan jag tänka mig.

Igår på min julklappsjakt såg jag den här fina väskan från Decadent och jag måste säga att jag blev ganska sugen på att köpa den till mig själv i julklapp. Finfin. Tomten - skriv upp!

torsdag 9 december 2010

Lite ego-tid

Maken är bortrest, barnen pysslar med sitt på rummen och jag har massor med tid att göra...ingenting!! Så, jag ska koka en stor kopp te (NK:s julte blir det) och sätta igång en av mina favoritfilmer den här tiden på året: The Holiday eller Love Actually. Kanske hinner jag med båda två...hihihi.

Julklappar till nära och kära

Nä men, hur gick detta till?? Torsdag redan. Idag ska jag försöka hinna iväg på klappjakt. Min lillebror önskar sig en Alessi Juicy Salif, bland annat.


Hans flickvän önskar sig underläggen Manhattan från Svenskt Tenn.
Maken en bok - The master switch av Tim Wu.


Min kära mor önskar sig nya grytvantar, kanske dessa från Lexington skulle duga?

Och vad mina kära barn önskar sig tänker jag inte ens gå in på, för det krävs ett alldeles eget inlägg om detta.

måndag 6 december 2010

Julklappsjakten har börjat

Aj. Oj. Uj. Rör mig inte! Så känns det idag och för all del även igår. Det är träningsvärk från en intensiv yoga-helg. Tre pass á två timmar. Jag är inte mig själv. Fast det är ändå skönt, på något sätt. Men nu är det ny vecka och snart, mycket snart är det jul. Imorgon ska jag komma iväg till Svenskt Tenn för julklappsköp, om jag får bestämma, men en efter en håller på att bli sjuka här hemma så vi får se. Kanske en liten klapp till mig själv slinker ner...

söndag 5 december 2010

2:a advent

Då var det andra advent. Idag vankas glöggmingel, julgransklädning och så hembakade lussebullar. Mums!

Och så te, i nya favoritmuggen från FAB Keramik. Mmmmm...

fredag 3 december 2010

Adventshelg nr 2

Ojojoj, den här helgen blir intensiv, nästan lika intensiv som nästa helg. Puh. En tredagars yogakurs påbörjar jag ikväll och sedan blir det yoga resten av helgen. Och så ska jag hinna baka mjuk pepparkaka också och annat julstök. Det ska även glöggminglas och storhandlas. Och städas. HJÄLP!! Jag är redan trött. Som tur är firas själva jul-och nyårshelgen i Grekland, där är det mindre stress och mer avkoppling som gäller. Förresten är det 22 grader där nu. Plus. Ifall någon undrar... Här får man ha underställ för att inte frysa ihjäl.
Trevlig helg!

torsdag 2 december 2010

Ruskigt kallt!

Istiden närmar sig, eller vad?? Sitter och huttrar trots att jag har tjocka strumpor och även halsduken på inomhus. Tur att det finns te att bälga i sig... och lussebullar. Den här superfina koftan med korta ärmar från Day är också härlig att ha på sig. Gillar dekorationen på fickorna extra mycket. Fint!