tisdag 30 november 2010

Kära Tomten....

... jag tror att jag har varit snäll i år. Om du också tycker det, kanske dessa fina boots från PrimeBoots kan få komma till mig i jul?? Please??
Och kanske den här fina klänningen från Odd Mollys vårkollektion?? Snälla rara??

måndag 29 november 2010

Kristallkronor

Helgen som gick erbjöd inte många lugna stunder. Vi besökte gymnasiemässan i Älvsjö, jag bakade lussebullar, det städades och pyntades, julmarknaden i Gamla Stan besöktes. Och så fick kristallkronorna årets rengöring. Puh! Att putsa dessa är inte något man ger sig i kast med bara sådär, för det tar tid och vi har tre stycken. Så det blir nog bara en gång om året det görs. Men åh, vad fint det blir. Det gnistar och glimmar i hela rummet, när alla kristallerna skiner och reflekterar både solsken och lampsken. En sådan här hänger i vardagsrummet.

En sådan här finns i "biblioteket".

(Båda Krebs.)

Och denna hänger i dotterns rum, köpt på auktion.

fredag 26 november 2010

Adventstider

Idag är det en riktigt fin vinterdag, med massor med snö, minusgrader och strålande sol. Om man nu gillar vintern....och det gör jag. Fram till nyårsafton ungefär, sen kan det gärna få bli vår. Men då skulle jag bo i ett annat land, och det gör jag inte, så det är bara att klä sig varmt och bita ihop. I helgen tänkte jag göra årets första besök på en julmarknad. Det blir nog den i Gamla stan, skulle jag tro. Det är rätt mysigt där och man får direkt julstämning. Glögg, pepparkakor, musik, våfflor, brända mandlar, jultomte...vad mer kan man begära?

Idag ska jag börja ta fram alla julstjärnor som ska hängas i fönstren, och jag tror att julskivorna åker fram också. Lite Jingle Bells, Frosty the snowman och Let it snow kan nog inte skada.

Måste nog damma av ovanstående glöggmuggar som stått oanvända sedan förra julen också.

Trevlig helg och 1:a advent önskar jag er alla.

torsdag 25 november 2010

Min önskelista

En önskelista, version någonting punkt någonting. Och fler versioner lär väl dyka upp, eller kanske bara tillägg.





1. Boken "Life and Work" av Malene Birger

2. Underlägg "Bless this house" från Svenskt Tenn

3. Iittalas fina skål i frostat glas

4. Tekanna från Höganäs i blank vit färg

5. Armband från Syster P

6. Kudde "Världskarta" från Svenskt Tenn

7. Fårskinnstofflor från Shepherd

Tack snälla tomten!

onsdag 24 november 2010

Inte så lätt...

Igår åt jag årets första lussebulle. Kalasgott, dock ej hembakat utan köpt. I helgen kanske, kanske det blir eget bakande, vi får se.
Familjen ska också iväg på gymnasiemässa i helgen. Jepp, sonen ska söka till gymnasiet till nästa år och jag säger bara en sak: stackars barn. Vad menar jag med det då? Jo, när jag gick i skolan (och det var INTE på den svartvita tiden som mina barn retsamt brukar säga) fanns det inte så många skolor att välja på. Man gick oftast i den skolan man hörde till, och den var kommunal. Nu finns det en uppsjö av privata och kommunala skolor och alla barn slåss om alla platser, oavsett var man bor. Och det är ju både bra och dåligt. Men hur ska man veta vilka skolor som är bra, när de flesta inte är mer än ett par år gamla? Och så ska man kolla upp en massa olika saker, förutom själva utbildningen, innan man väljer, som om det finns skollunch, idrott, om det är lärarledda lektioner eller mest självstudier som gäller. Det är inte lätt. En djungel skulle man kunna säga.

måndag 22 november 2010

En alldeles vanlig tisdag

Japp, så här ser det ut just nu hemma i en liten del av mitt vardagsrum, men inte så länge till för i helgen smäller det. Då åker allt julfint fram och några växter ska inhandlas också. T.ex så har jag inte köpt några hyacinter än och det är nästan skamligt. Men snart så... Såg förresten att Helena har en likadan skål som jag. Kul! Ska fylla min med röda små äpplen tror jag, så blir det lite juligare känsla. Men nu skulle jag vilja springa till Ica och hämta ett paket, för det är den fina keramiken som har kommit. Yippeeee!

söndag 21 november 2010

Söndagen innan första advent

Den vita julstjärnan tronar och sprider lite julkänsla från sin plats i matrumsfönstret. Så härlig!

Och 24 små paket är färdiga och ligger i en korg i väntan på december. Det blev fint med vitt papper, svartvitt snöre och svart lack på de större (allt från Granit).

fredag 19 november 2010

Friday on my mind

Fredag igen och igår bröt jag mitt eget löfte om att inte börja julpynta innan första advent, genom att besöka Plantagen. För det besöket ledde till att jag kom hem med två amaryllisar, två röda julstjärnor och en massa grön mossa. Dessutom fick jag en JÄTTESTOR vit julstjärna av min älskade mamma igår, så nu är det fullt med julblommor hemma. Frågan är då om jag ska fortsätta pynta eller vänta med resten till första advent?

I mailboxen låg ett mail från Tintinstyle som denna helg har 15 % rabatt på by Malene Birger. Den här skulle jag kunna tänka mig att ha på mig i vinter.

Trevlig helg!

onsdag 17 november 2010

Härlig keramik

Måste tipsa om en superduktig keramiker som gör SÅ fina saker, att man bara vill beställa ALLT! Det är Frida Anthin Broberg som både har gårdsbutik och säljer på nätet. Titta på detta ögongodis:


Själv har jag gjort en beställning som jag mycket spänt väntar på: glöggmuggar, tekoppar och krukor är på väg.

tisdag 16 november 2010

Värmeljusglas

Day Home har kommit ut med fina värmeljusglas som har fasettslipning, de ser väldigt trevliga ut och jag tror att de skulle gifta sig väl med de fasettslipade, gråa Tine K glas som redan finns hemma.
Från Day
Från Tine K.

Så frågan är: ska man slå till?


måndag 15 november 2010

Önskelistor från två tonåringar

Helgen är över och måndagen kunde inte börja tråkigare - regn från helgrå himmel. I helgen har det fixats och trixats hemma, t.ex. har jag ordnat med 24 små paket (nåja så små är de väl inte) som ska öppnas av mina barn i december (frågan var om de inte är lite för gamla för detta och svaret blev ett rungande NEJ, "men mamma, det kanske blir lite dyrare för dig") . De blev riktigt fina, återkommer med bild på dem senare i veckan när jag skaffat en fin korg att ha dem i. Annars har barnens önskelistor börjat komma in och dessutom redan reviderats till version 2.0 båda två. Högst på dotterns lista finns denna Nintendo Wii Limited Edition inklusive spel.

Högst på sonens lista finns som vanligt pengar, men lite längre ner på listan står det "Alla 28 filmer om Godzilla". Hmm. De ska visst vara de japanska, om jag förstod saken rätt. 28 stycken. Han kanske får nöja sig med en collection med 6 stycken filmer, som denna.

fredag 12 november 2010

Julböcker

Tittade i mina julböcker hemma och insåg att jag hade fler än jag kom ihåg. Gillar de som har både pyssel och recept och vackra bilder förstås. Det är viktigast! Idag låg det reklam i mailboxen om denna, Den Stora Julboken. Kan det vara något undrar jag?

Omslaget är fint, gillar det svartvita, enkla, med inslag av naturen i form av kottar och kvistar. Krispigt och vackert.

Idag blir det tur ut till stora möbelvaruhuset. Kanske följer något juligt med hem?
Trevlig helg!

torsdag 11 november 2010

Mysplagg inför vintern

Torsdag, det betyder nyheter från HM och den här gången slog jag till på lite myspyskläder. En ny pyjamas i flanell, ett set med mössa och vantar, några sockor, ett mysset i velour och lite annat smått och gott.

tisdag 9 november 2010

Hur man vet att man fyllt 40

Idag är en SÅN dag. Grått ute (snö väntas när som helst), kallt och viljan att göra något vettigt infinner sig inte riktigt. Att se sig i spegeln i morse var dessutom inte heller så kul... då kom jag att tänka på detta:

Man vet att man fyllt 40 när:

*det tar mer än 5 minuter att fixa sig på morgonen (så sant, så sant)

*folk säger att man INTE ser ut som fyrtio (hmmmm...)

*man får jäkligt mycket reklam som handlar om pensionen

* man blir arg när småbarn kallar en för tant (och ännu värre när barnens föräldrar gör det)

*man måste sova en stund mitt på dagen om man inte ska somna i soffan klockan 21.

*man får kallelse till mammografi (yipeee!! NOT!)

*alla kläder känns som att de inte var tänkta för mig (antingen ser man ut som 55 i allt eller så ser man ut som 55 som försöker se ut som 30)

*man får reklam om inkontinensskydd och diverse hälsoprodukter som ska underlätta klimakteriet

*börjar undra om det kanske ändå inte är så tokigt det där med skönhetsingrepp och botox iallafall...

lördag 6 november 2010

Lördagsplaner

Klockan är snart halv tolv en lördag förmiddag. Maken är iväg och jobbar och barnen - sover!! Helt otroligt hur dessa två tonåringar (13 och 15 år) kan sova! Själv planerar jag vad som ska göras idag. Solen skiner ute, så jag tror att jag vill ta en promenad till Hötorget och köpa någon blomma. Jag måste också försöka hitta en vinterjacka. Om det nu ska bli så kallt i vinter som alla säger så vill jag inte stå med min Odd Molly-jacka från förra året och frysa. Nej, något rejält behöver jag. Som den här från Peak Performance. En snygg, men ack så dyr vinterjacka (ja, jag tycker att 4500 kronor för en jacka är dyrt).


Jag vill även hinna med en sväng till Granit, som jag förresten tycker har fått in några riktigt fina saker. Jag har börjat rensa i skafferiet hemma och upptäckte några mjölbaggar! URK!!! Så nu slänger jag ut alla halvfulla förpackningar av pasta, mjöl, socker osv och köper glasburkar till precis allt. Måste utrota de äckliga krypen! De här burkarna från Granit är fina och prisvärda. Det bästa är att de är fyrkantiga, då kan man ställa dem tätare på hyllorna. Perfekt.

fredag 5 november 2010

I-landsproblemos

Vilken, vilken ska jag välja, vit eller sand eller grafitgrå??? Höganäs nya tekannor är så fina och jag vill gärna ha en, men vilken? Jag tänkte önska mig en i julklapp, för ja, jag har redan blivit tillfrågad vad som önskas till jul. Måste nog börja klura på en önskelista...

torsdag 4 november 2010

I vardagsrummet

Även jag har lyckats fånga ett stilleben hemifrån mig på bild. Här är Plättar i luften i en kruka som jag köpte på Kreta för evigheter sedan och tre värmeljuskoppar från Tine K på en bricka i nysilver som jag hittade på Myrorna för 40 kronor.

På samma avlastningsbord (i vardagsrummet) finns även den söta skålen, köpt på R.O.O.M för inte så länge sedan. Bordet är förresten inköpt på auktion, men den härstammar från Indien vad jag vet.

onsdag 3 november 2010

SATC 2

Idag släpptes "Sex and the city 2" på DVD och eftersom jag inte sett den än så hade jag bokat den sedan en tid tillbaka och se, idag damp den ner i brevlådan. SÅ trevligt! (Och jag bryr mig inte ett dugg om att den sågats av många, jag gillar SATC ändå!) Nu gäller det att få lite egentid framför tv:n bara.

måndag 1 november 2010

Höstlov

Så har barnen höstlov denna vecka, som börjar väldigt grått. Men det gör inte så mycket, för senare idag bär det av på en liten kryssning med familjen. Skönt med en miniminisemester. Ska passa på att handla lite skönhetsprodukter, tror jag. Bland annat min all-time favorithandkräm från Clarins och nattkräm från Lancome. Och så kanske något nagellack eller så får följa med också.