torsdag 30 september 2010

Vackra förpackningar

För ett tag sedan köpte jag Arizona-tea, egentligen pga de fina flaskorna. De stod länge i kylen, men häromdagen testade jag blåbärsvarianten - Blueberry White Tea med mycket is i och den var riktigt god! Nu återstår det gröna teet - Green Tea with Ginseng and Honey. Alltså det gör inget om det inte smakar gott - flaskan är helt underbar.

tisdag 28 september 2010

Snyggt armband

Åh, va fint! Armband från 82 Jewelry med inskriptionen "Love is like a zipper. Hooking up two perfect sides". Finns hos Tintinstyle för 629 kronor.

Vem tror du att du är?

Ikväll visas tredje delen i serien "Vem tror du att du är" klockan 20.00 på SVT1. Första programmet handlade om Lisa Kudrow. Det andra handlade om Brooke Shields. Otroligt intressant, visst en aning sensationslystet, men än sen? Lisa fick reda på att de släktingar hon trodde var döda, faktiskt levde och Brooke fick veta att hon har franska kungar i släkten.

Ikväll handlar det om Sarah Jessica Parker. Henne gillar jag, så jag lär sitta klistrad framför tv:n klockan åtta ikväll.

måndag 27 september 2010

Helgen som gick - dvs försvann

Denna helg gick verkligen fort, bland annat var maken och jag ute i skogen och plockade trattkantareller. 5 kg fick vi ihop, vilket är rekord för oss, vi brukar nämligen alltid vara för tidiga. Men nu fanns det svamp så det räcker ett år framåt.


Helgen bjöd även på ett besök på NK här i huvudstaden, vilket resulterade i lite shopping för min del. Nya stövlar blev det och två till Mateus-tallrikar i färgen plommon, sådana som jag fick i födelsedagspresent. Vill ha 8, nu har jag 6 stycken. Himla fina. Jag passade då på att kika på de fina föremålen från Day Home som jag bloggade om i det förra inlägget. Finfint, men egentligen - ärligt talat - vad ska jag med dessa till? Nä, inga fina saker från Day fick följa med hem. Tyvärr.

Och så bleve familjen medlemmar i en filmklubb. Hur länge kan man motstå erbjudanden om att välja 5 DVD och betala för 1?? Nä, inte särskilt länge eftersom denna familj älskar film. Så, en av filmerna som dök upp i brevlådan är Prince of Persia.
Den har vi inte sett och det verkar vara en okej familjefilm, så det blir väl att vi ser den i veckan.

fredag 24 september 2010

Fint från Day Home

Återigen har jag fastnat för Day Home's fina föremål i silver. Den här gången skulle jag kanske slå till?? Nytt för säsongen är den fina lyktan. Allt finns att köpa på Tintinstyle.

Till godiset kanske??

Till smyckena


Till soffbordet...


onsdag 22 september 2010

Kakspektaklet

Ojojoj vad god kakan blev igår. Jag kan verkligen rekommendera den, med ett litet tillägg - jag bröade formen med kokos istället för ströbröd. Kalasgott!! Jag smaskade i mig två STORA bitar, men mina kära barn höll inte med. "Usch, det smakar för mycket banan", var deras kommentar. Va??? Det ÄR ju en banankaka. Vad ska den annars smaka - choklad kanske?? Ibland blir man lite trött på tonåringar... nåja, gissa vem som har en god kaka i flera dagar framöver?

tisdag 21 september 2010

Banankaka

Hemma, som så ofta, ligger det några bananer som mognat rejält. Smoothie är jag inte sugen på idag, men en kaka skulle sitta bra. Så jag googlade runt lite och hittade denna som ser rätt smaskig ut. Kanske jag skulle ta och testa? Bilden och receptet är från Allt om Mat. Namnam.


måndag 20 september 2010

Bokönskningar

På bokfronten råder köpstopp sedan en månad tillbaka ungefär. Det går bra. Har faktiskt besökt bokhandlare sedan dess och lyckats låta bli att handla. Duktigt. Hemma ligger de olästa böckerna i högar, så det finns gott om litteratur att välja på. Men jag kan inte låta bli att skriva önskelista. Det finns många böcker jag vill köpa. Som tur är så är julen inte så långt bort, ca tre månader. Då önskar jag mig dessa:

"Angelologi" av Danielle Trussoni, "Överenskommelser" av Simona Ahrnstedt och "The Passage" av Justin Cronin.

fredag 17 september 2010

Hemklickat

Om och om igen visas serien "Vänner" i repris och igår fastnade jag framför ett avsnitt, som jag visserligen sett fyra-fem gånger, men ändå. Jag kommer ihåg att jag gillade Monicas lägenhet väldigt mycket och speciellt gillade jag den franska postern som man ser lite av nedan. Minns ni?
Nu är den postern på väg hem till mig. Helt oplanerat. Så här ser den ut i sin helhet. Fin. Får se på vilken vägg den hamnar till slut.
Ha en trevlig helg!

onsdag 15 september 2010

Nya inköp

Höstrusket fortsätter och därför fick dessa boots följa med hem från Scorett. Väldigt fina till smala byxor. Me like.
Även en v-ringad tröja i 100% cashmere fick följa med hem, denna från Zara. Ett kap.

Och så ett par byxor, sådana här fast beige. Från Mango.

tisdag 14 september 2010

Hus till salu

Tisdag och jag mår rätt bra. Lite fin inspiration är något alla blir uppiggade av, i synnerhet jag när det gäller inredning. Här kommer några härliga bilder på ett underbart hus som är till salu på den grekiska ön Corfu (Kerkyra på grekiska), för den nätta (!!) prislappen 1, 25 miljoner euro. Fler bilder hittar du på The New York Times hemsida

Japp, här skulle jag kunna flytta in, omedelbums!

fredag 10 september 2010

För drygt en vecka sedan gick min far bort. Förutom att bearbeta sorgen har det varit mycket praktiskt att ta hand om sedan dess. Jag tar en dag i taget. Har svårt att somna på kvällarna och det första jag tänker på när jag vaknar är pappa. I helgen ska jag och min bror börja rensa hemma hos pappa. Det blir nog många tårar, men även en del leenden, när vi tittar i gamla fotoalbum och går igenom våra gamla saker från skoltiden.

Till er som läser: ring era föräldrar, tala om för dem hur mycket ni älskar dem. Imorgon kan det vara för sent.

måndag 6 september 2010

Paus

På grund av en sorglig händelse i familjen tar jag paus från bloggandet en tid framöver.

onsdag 1 september 2010

Dagens tips

Jag har hittat en nätbutik som jag bara älskar. De har precis det jag letat efter, till bra pris och dessutom har de fri frakt (från England!). Nätbutiken är Countryattire och me love! Jag beställde fleecestrumpor till mina Hunterboots (deras pris £ 15, här i Sverige kostar de ca 400kr).
Sen börjar mina Hunterstövlar se lite väl gråa ut, så jag klickade även hem en sådan här Boot Buffer, som ska få stövlarna att bli finare igen. Deras pris £ 4.95, det billigaste jag sett här är 149:-.
Och så till min vaxade Barbour-jacka, lite vax för £ 7.99, här 149:-
Så nog har jag fyndat! Nu återstår att se när lilla paketet dyker upp.

PS För den som gillar Barbour-jackor så är det SÅ mycket billigare att köpa dessa i England eller på Countryattire. En jacka som jag spanat in här i Stockholm för 4200 kronor kostar £ 239 (dvs ca 2800 kronor).