måndag 31 maj 2010

Katten Kitty

Glasskartongen låg en stund på fönsterbrädan i väntan på att slängas, då gick liten katt och bäddade ner sig i kartongen och gosade till det så skönt. Här vill jag ligga, sa katten och somnade sött.

söndag 30 maj 2010

Mors dag

Mors dag idag och jag blev minsann firad med nybakade scones som dottern bakat. Mums. Och så te i fina kopparna som jag ärvt av farmor. Och så fick jag av dottern en Amelia Sommar-tidning. Gulligt. ♥♥♥

Dottern pudrar sconesen med florsocker. Underbart gott!!

lördag 29 maj 2010

♥ Nya sminkväskan ♥

Min lilla sminkväska sjunger på sista versen, så jag passade på nu då Åhléns har 20% rabatt på alla necessärer för klubbmedlemmar. Det blev en sådan här fin från Ceannis i rosa toner. Så söt!

Lördag idag och egentligen vill jag bara slöa. Ute är det grått just nu här i Stockholm, hoppas dock på lite sol senare idag. Mina fönster väntar på tvätt, men jag vet inte...finns ju roligare saker att göra en lördag ;-)

fredag 28 maj 2010

T.G.I.F

Igår kväll hade jag lite tråkigt så jag passade på att rensa i tehyllan. Här har jag en samling av fina teburkar från bland annat England och Thailand. Kom fram till att jag (innan rensning) hade 14 olika sorters te hemma. Hmm - teaholic eller?
Sen blev det lite listskrivning. Jag ska ju ha fest snart och en hel del ska göras innan dess, som t.ex. beställa tårtor, sy två linnedukar, bestämma vilken mat som ska serveras och vilka viner som ska köpas osv osv. Roligt!
Något mindre roligt, men som måste göras i helgen är att tvätta alla fönster. Hoppas det inte ska regna bara.

Ikväll är det kostymfilm, klockan 20.00 på 8:an visas Marie Antoinette. Äntligen kanske jag kan se den.


torsdag 27 maj 2010

Sneak peek hemma hos moi

Idag fick den här skönheten följa med hem. Är den inte underbar? Solrosor är riktigt fantastiska blommor, tänker på solrosfälten i Grekland som vi ofta åker förbi - helt underbara! Solrosen står i en kruka från Indiska.

Och nu är äntligen dessa två skönheter också inramade och hänger så fint i hallen. Jag är supernöjd.

Och när vi ändå uppehåller oss i min hall så kommer här tre andra tavlor som finns där. Sacré Coeur och LOVE-tavlorna är köpta via Etsy och den tredje har jag gjort själv. Den består av ett antal citat från filmer, alla med kärlek som tema.


onsdag 26 maj 2010

Livet i solen

Har klickat hem den här fina boken, "Livet i solen" av Peter Englander. Än har jag inte hunnit läsa i den, utan bara bläddrat, men jag tror redan att den kommer att bli en favoritbok. Bilderna är jättevackra och inspirerande. Jag tror att jag ska packa ner den så att den får följa med till huset i Grekland, där den nog gör mest nytta. Här hemma har jag inte ens balkong. Suck.

tisdag 25 maj 2010

SATC 2

Tittade på programmet om Sex and the city 2 igår på 3:an. SÅ bra!! Jag verkligen längtar efter att se filmen, om jag bara kan få med mig maken... Roligaste är att stora delar av filmen är inspelad i Marocco och speciellt Marrakech. Jag var där februari 2008 och minns Marrakech som en stad i en helt egen klass. Galet hysterisk, vacker och alldeles, alldeles underbar. Längtar tilllbaka faktiskt.

Sen var det ju SATC-avsnitt igår också. Från säsong 1. Herregud, jag hade glömt hur länge sedan det var. Tjejerna ser så unga ut!! Jag tror inte att jag har sett första avsnittet tidigare faktiskt, så det var jättekul.

måndag 24 maj 2010

Solskydd

Trots att det fortfarande är några veckor kvar tills semestern börjar, så har jag idag varit och handlat lite solkrämer. Jag brukar i vanliga fall köpa solskyddsfaktor 20 för mig för de första dagarna, men eftersom jag har en halv flaska kvar från sportlovet, så blev det kräm med lite lägre faktor, 10, istället. Jag testar i år med Hawaiian Tropic. Det var väldigt länge sen. Jag kunde förstås inte motstå deras läppglans med 25 spf heller för den luktade supergott (Island berry). Till barnen blev det Ambre Solaire rapido, spf 30.

lördag 22 maj 2010

Beach 2010 i fara

Nej, nej, nej, det här kan aldrig sluta bra. Igår blev det rabarberpaj med vaniljsås till efterrätt, idag kladdkaka med hallongrädde. Nu får det allt vara bra med gottandet annars blir det inte roligt när bikinin ska på om mindre än en månad. Hua!

Den här ser riktigt fin ut, måste gå och prova. Från Twilfit.

fredag 21 maj 2010

Time for picnic

Underbar fredag idag och jag har tränat och ätit kräftsallad till lunch. Yummie. I helgen hoppas jag på picnic-väder. Och den här var väl fin??
Korg från det här stället.

torsdag 20 maj 2010

Efva Attling-smycken

Mina föräldrar och min bror tänkte gå ihop och köpa födelsedagspresent till mig. De undrar vad? Något personligt vill de köpa, inget till hemmet (som det mesta jag önskat mig är). Har funderat länge och väl. Men jag måste nog gå och se i verkligheten. Hur dessa fina ser ut. Halsband och armband från Efva Attling.

"Me, myself and I""Symbols"

onsdag 19 maj 2010

Mäh, va' nurrå??

Nu låter jag som min dotter, men det var precis så det kändes på IKEA idag. Åkte dit för att köpa en Ektorp fotpall. Fanns inte.Sen skulle jag köpa två Ribba ramar till mina Hagedornhagen-fjärilar. Fanns bara i ekfärg. Jag ville ha antingen svarta eller aluminium.

Så jag lämnade IKEA med servetter, kuddar och annat som jag *egentligen* inte behövde. Typiskt.

Nya brallor

I slutet av april köpte jag dessa urfina byxor med många snygga detaljer från Hunkydory. Nu har jag äntligen premiärburit dem och de sitter som en smäck! Så roligt när man hittar byxor som sitter bra, har lite problem med detta i vanliga fall. Sandalerna ovan är ju inte heller att förakta, från Anna Sui. Mycket fina.

tisdag 18 maj 2010

Yipeeee!!

Nämen, det här är ju inte riktigt klokt!! Jag har vunnit något! Utan att ens ha varit med i någon tävling!! Förstår ni vad glad jag är?? Underbara Weronica på En mammas dag har lottat ut den här fina väskan och JAG VANN!!! Tusen tack Weronica!

Och till dig som hälsar på här för första gången - Välkommen!!

lördag 15 maj 2010

Vilken underbar dag!!

Helt fantastiskt! Idag har det verkligen varit försommarvarmt här. Dagen har tillbringats med mina barn på Skansen... och halva Stockholm var där. Och den andra halvan var på Gröna Lund. Hua. Men det var härligt ändå! Och nu måste jag vila fötterna. Och sedan blir det middag.

Och så Mulberry Tamara. Undrar hur den ser ut IRL? Skulle den passa som årets sommarväska? Must take a look...

onsdag 12 maj 2010

Att fylla 40

Jag har en "stor" födelsedag snart - 4.0. Jag har absolut inte kommit i någon 40-års-kris än, hoppas att den inte infinner sig alls. Däremot har jag gått och funderat på hur jag ska fira dagen: fest för många, intim middag för de närmaste eller helt sonika smita iväg på någon trevlig trip med endast familjen? Men efter mycket funderande, många om och men har jag nu bestämt mig: det blir fest för många, både vuxna och barn, hemma hos mig. Inbjudningarna gjorde jag i helgen, igår postade jag dem. Så nu återstår och se hur många som kan komma, för det är helgen efter skolavslutningarna och många kanske reser bort direkt. Vi får se...

Och vad ska man då bjuda på för mat när man blir många? Buffé låter nästan självklart, eftersom det absolut inte finns plats för så många till bords. Men vad ska finnas på buffébordet?? Fram med alla kokböcker i helgen således. Det här ska bli kul!!

tisdag 11 maj 2010

De vackra fjärilarna

Nu har jag gått och tittat så länge på dessa fina fjärilar från Hagedornhagen, så jag har nu beställt hem dem. Jag tror att de kommer att se finfina ut i min hall. Can't wait!

måndag 10 maj 2010

Nytt i badrummet

Något jag sällan handlar är handdukar, konstigt egentligen för de används ju så mycket, men de gamla har sett fina ut länge. Men nu var det dags för en uppfräschning bland gästhanddukarna så några nya från Himla fick följa med hem från Åhléns igår. Sådana här i mint och lavendel. Och så ett par tvålar från samma märke som doftar lavendel. Ljuvligt!
Och så denna tvål, även den doftar av lavendel, från Crabtree & Evelyn. Man kan skönja en trend...

Förresten, apropå besöket på Åhléns City igår, jag gillar inte omflyttningen de har gjort. Nu är hemavdelningen uppdelad på två plan, t-baneplanet och nedre bottenplanet. Tråkigt! Mycket bättre förut då allt var samlat på ett plan.

söndag 9 maj 2010

Kärleksmums

Det bakades kärleksmums i helgen. Och det mumsades. SÅ GOTT var det!!

Blomsterprakt i trädgården

Rensade kameran och hittade några fina bilder från påsken i Grekland i år. Vad sägs om dessa vackra blommor från vår trädgård?

Nyplanterad hortensia

Den här är också nyplanterad, men jag minns inte vad den heter.

Grannen har beskurit aprikosträdet, (eller var det persikoträdet?) och vi bad om att få de fina kvistarna som annars skulle slängas.


Nyplanterade fjärilslavendel.


Blåregnet som växer mot den gamla stenväggen.



lördag 8 maj 2010

ÄNTLIGEN!

Marc Jacobs ska tydligen öppna affär här i Stockholm - yippeee säger jag! 1:a september smäller det på Biblioteksgatan (såklart). Ser fram emot det. Jag är helnöjd med min blå plånbok från Marc By Marc Jacobs som jag köpte i höstas. Den här väskan är ju också fin...



fredag 7 maj 2010

Klockan


När jag ändå var inne på min hall, så kan jag inte låta bli att visa den här klockan som vi köpte på Mio och som är jättestor (ca 1 meter i diameter). Den är så häftig i hallen, man kan inte missa tiden så att säga.

torsdag 6 maj 2010

Vårfint

Nästa vecka släpper Indiska den nya kollektionen i samarbete med Jade Jagger. Enligt bilderna på deras hemsida vill jag gärna ha den här klänningen och sjalen. Kanske en mugg eller två också. Till klänningen skulle väl de högklackade träskorna från Swedish Hasbeens passa bra (jag tänker bruna ben i sommar)?? Från en av mina favvo affärer på nätet (och numera även IRL) Tintinstyle (tack till Helena för tipset!) .




Ett vackert skåp

Mitt kök börjar översvämmas av porslin, jag är nämligen seriöst galen i vackra skålar och fat, jag har hur många som helst. I helgen har dotterns klass loppis för att samla in pengar till klassresan och jag tänkte att jag kanske, kanske kunde passa på och rensa lite i mina skåp. Men nej, det är svårt. Jag har ännu inte hittat något att skänka bort. Istället funderar jag på att köpa ett stort fint skåp att ställa in mer porslin i (crazy, I know). Skulle vilja ha det här från Nordal. Är det inte vackert? Sådär färdigslitet och tillräckligt stort för att rymma all porslin från Mateus som jag har och planerar att köpa... Det fattas bara ca 14 000:- sen är skåpet mitt. Kanske något att önska sig i födelsedagspresent (ifall kära maken skulle läsa detta, finns det att beställa i butik Vass på Sveavägen).

onsdag 5 maj 2010

I min hall

För en tid sedan renoverade vi vår hall. Gammal parkett byttes mot mörkgrå klinkers, väggarna förvandlades från solgula till midnattsblå och in köptes ett svart avlastningsbord i asiatisk stil, en del nytt lull-lull och så den här fina bordslampan från Watt & Veke. Den är SÅ fin!

tisdag 4 maj 2010

Ett litet tips...

... jag vill bara ge ett litet tips för den som gillar böcker (för det gör jag). Jag har startat en ny blogg som bara handlar om böcker. Besök den vettja!

lördag 1 maj 2010

Födelsedagslista

Om en och en halv månad fyller jag år. En mycket stor siffra. Jag har gått och funderat på om jag ska slå till med en stor fest eller bara en mysig middag med de närmaste. Har inte riktigt bestämt mig än. Önskelistan den fylls på med nya saker, men just nu ser den ut så här:


1. En svart matberedare från KitchenAid, finns t.ex. hos Bagaren och kocken.
2. Bricka Elefanter, fast i svart, från Svenskt Tenn.
3. En klassisk plånbok i färgen oak, från Mulberry.
4. Parfymen Flora från Gucci, doftar underbart.
5. Nya kokboken "One more slice" från Leila Lindholm
6. Spetskanna från Mateus, i färgen plommon, rosa, grå eller sand.
7. Kroppsvård från Molton Brown, som säljs på NK och Åhléns bland annat.
8. En stor glänsande oval gryta från Le Creuset, i svart eller caribbean. Finns t.ex. hos Bagaren och Kocken.

Rätt okej lista, om jag får säga det själv.