torsdag 19 februari 2009

Nu säger jag "hej-då", för imorgon bitti drar vi iväg. Vi ses här igen efter sportlovet. Auf wiedersehen!

onsdag 18 februari 2009

Inför resan

Att-göra-listan börjar sakteligen bockas av. Några saker som återstår är: att lämna katten till min far, att packa och att vattna blommorna. Ska nog inte vara så svårt. Tyvärr dyker det upp nya saker hela tiden som snor tid, som att hämta på kemtvätten, handla på apoteket och annat smått och gott. Och så linserna. Vilken tur att jag upptäckte att mina linser höll på att ta slut i förra veckan, annars hade jag aldrig hunnit beställa och få hem en ny sändning. Måste alltså till ICA och hämta upp paketet...

Annars får jag inte glömma att handla följande i alplandet:
- massor med chokolad (Lindt är favoriten)
- massor med Gruyère-ost (hiskligt dyrt här hemma i Sverige) och en hel del Emmentaler också, samt
- gott vin

tisdag 17 februari 2009

Bokrean

I år, som förra året, hoppar jag helt över bokrean. Den känns helt överspelad vid det här laget. De skönlitterära böckerna som reas, köper jag hellre i pocket (om jag inte redan har läst dem) och kokböckerna som jag vill ha, har jag redan köpt. Skönt men lite tråkigt. Minns hur det var på 90-talet när man gärna stod i kö utanför bokhandlarna för att vara först. Alla på mitt dåvarande jobb tog lite sovmorgon den dagen, till och med chefen. Nu beställs allt på nätet. Billigare blir det, men tristare. Nåja...
Funderar förresten på vilka böcker som ska följa med till alperna. Har en hel hög hemma som väntar, så det är bara att välja ut några. Dessa två längtar jag efter att läsa (min favoritdeckarförfattare just nu är Barbara Nadel som skriver om kommissarie Cetin Ikmen som jobbar på Istanbulpolisens mordrotel).

måndag 16 februari 2009

Fynd

Måndag och bara några dagar kvar tills vi åker iväg till alplandet. Härligt. Måste kolla igenom vant-och mössförrådet idag, samt se över fleecebeståndet. Tvätta. Fundera på vad som ska packas. Kul!

Häromdagen gjorde jag världens fynd. Jag hade vägarna förbi NK och bara råkade gå förbi Iittala-avdelningen när jag såg en skylt med "70%". Så klart var jag tvungen att gå lite närmare och se vad som var på rean, hade inga förväntningar alls. Men så, där var mina tumblers. Den mindre varianten och sand-färgade. Kostade 17,70 styck istället för 59:-. Jag slog till direkt. 12 stycken fick följa med hem. Ibland har man tur.

fredag 13 februari 2009

Odd Molly-butiken öppnar

Yahoooo, imorgon öppna Odd Molly sin första butik! På Humlegårdsgatan 13. På gångavstånd hemifrån mig. Yippee, nu slipper man leta runt i olika butiker för att hitta den man vill ha, förhoppningsvis. Allt på en och samma plats istället. Får nog gå förbi en dag och spana in. Kul!

onsdag 11 februari 2009

Vintersemester

Sportlovet närmar sig med rasande fart och i år blir det vintersemester för familjen. Vi ska åka ner till schweiziska alperna och området mellan Davos och St. Moritz (ska bo i en liten by halvvägs mellan dessa två orter). Det ska bli kul att se en för mig okänd del av Schweiz. Nu är det så att jag själv är urkass på skidåkning (tycker inte det är så jättekul heller), men maken och dottern är frälsta. Sonen är som jag. Så han och jag kommer förmodligen att göra annat, som till exempel kälkåkning. Jodå, det är en stor familje-"sport". Det finns riktigt fina kälkbackar i området. Sen finns det termiska bad och så det här som jag gärna vill testa:

Glaciärexpressen!!! Jag som älskar att åka tåg drömmer om den här underbara tågresan. Antingen hela vägen från St. Moritz till Zermatt eller bara en del av sträckan. Det är rätt dyrt, men oj va´kul! (bilderna är från Glacier Express hemsida)

måndag 9 februari 2009

Garderobsrensning

Är inte frisk än, men kämpar på...i helgen blev det inte mycket annat än slöande (titta på film, läsa osv), samt att jag rensat i garderoben. Funderar på att sälja en del väskor på Tradera som bara ligger och samlar damm. Den som inte blev så värst använd (men som jag så gärna ville ha) var den här från Mulberry.Kanske man kan finansiera en ny drömväska? Måste kolla hur det funkar att sälja på Tradera....
men jag har separationsångest. Så, frågan är sälja eller behålla?

torsdag 5 februari 2009

Tillbaka från de halvdöda

Äntligen tillbaka! Och nej, jag har inte varit på någon trevlig semester eller så. Nej, jag har legat nerbäddad i sängen i en evighet. Fy och usch för sjukdomar! Men nu ser jag en ljusning i tunneln och kanske är jag snart helt frisk. Håll tummarna.

Som sjuk har jag inte orkat göra många knop, utan blivit liggande i soffan framför tv:n (då jag inte låg och sov vill säga). Herregud så mycket skräp som visas på tv:n! Och en del roligt och bra också i och för sig. Förutom sovande och tv-tittande gjorde jag mentala listor på sånt jag vill göra när jag blir frisk. Som att köpa nya glasögon. Beställa tid hos tandläkaren. Rensa i garderoben. Byta gardiner i vardagsrummet osv. osv. Alltså sådant jag förmodligen kommer att glömma så fort jag blir frisk...

Något väldigt trevligt som hände igår när jag låg och sov var att det plingade på dörren och där var ett bud med ett chokladogram!!! Från lillebror och mamma. Vilka änglar! Belgiska chokladpraliner och en röd ros. Gissa om jag blev glad!