tisdag 30 september 2008

Höst

Hösten är verkligen här nu. Alla vackra färger gör mig glad, så länge det är soligt. Men de har lovat regn här i eftermiddag, vilket är mindre kul. Vi har förresten mastat av båten, som ska tas upp i helgen. DET är ett säkert hösttecken. Ett annat är veden som ligger travad vid öppna spisen och väntar på att eldas, medan man sitter i sköna fåtöljen och läser en god bok och dricker varm choklad - finns det något bättre? Kanske en sådan här snygg lampa skulle vara något att ha när mörkret faller? Jag skulle gärna vilja ha - någon som ska förbi Potterybarn??

måndag 29 september 2008

Villadrömmar

Ibland ser man hem till salu som man känner igen. Ibland kan man ha svårt att placera dem - om man sett dem i inredningsreportage eller på tv. Så var det för mig i helgen, när jag fick syn på en urfin villa som var till salu. Åh, här skulle jag vilja bo, tänkte jag. Dock icke maken, han vill absolut inte flytta. Men jag satt och drömde och tyckte att jag kände igen. Men varifrån? Och så trillade polletten ner, jo visst det var ju här Indiskas vd bor. Var hade jag läst det då? Kunde inte komma på, men så...Google är ju toppen. Hittade artikeln. Det var Aftonbladet som hade haft ett reportage. Synd att maken inte kan övertalas....

söndag 28 september 2008

Helgen är snart över och vad har jag egentligen gjort? Igår var vi och storhandlade blommor och ved på Plantagen. Och idag var vi på Skansen. Det var jättemysigt. Toppenväder och höstmarknad med diverse aktiviteter. Mycket folk, men härligt. Gott med våfflor också... Imorgon ska jag iväg och träna igen. Känns bra. Har inte haft så mycket träningsverk i helgen, som jag trodde. Nu: antingen till soffan och slöa framför tv:n eller fåtöljen med min bok. Hmm...

fredag 26 september 2008

Så, då var jag och träffade en PT idag och fick en genomgång av mitt framtida träningsschema. Roligare än jag trodde faktiskt. Tränade i drygt en timme och varvade sen ner i en utmärkt bubbelpool. Såååå skönt. Kände mig extremt duktig. Heja jag! Men nu är jag faktiskt jättetrött. Jag vet inte om jag orkar sitta i stolen så mycket längre till. Vill hem. Och sätta mig i sköna fåtöljen och läsa "Boktjuven". Men först till ICA. Där väntar ett paket på mig. Ha nu en skön helg!

torsdag 25 september 2008

Ett hälsosammare jag

Idag har jag varit och tränat på gym för första gången på mycket, mycket länge. I våras testade jag ju yoga, men nu tänkte jag prova lite annat. Så...jag har tecknat medlemskap för ett år (HJÄLP!!). Vet inte hur det ska gå, men imorgon ska jag träffa en Personal Trainer som ska ge mig lite råd och tips. Efter träningen åt jag en "hälsotallrik" med dinkel, solrosfrön, sallad, keso och tonfisk. Det var supergott. Ja, jag vet inte hur det här kommer att sluta...men jag är faktiskt lite stolt över mig själv att jag tagit steget att börja träna igen - jag, en soffliggare.

onsdag 24 september 2008

Dagens mellis

Såhär vid två-tretiden sätter godissuget igång, men idag ska jag (till skillnad mot igår) inte falla för frestelsen och äta sådant här:
Utan sådant här:
Yes, köpte tre fina fikon för 12 kronor på lunchen idag och nu ska de avnjutas. Mmmm.

tisdag 23 september 2008

Bokdrömmerier

Tisdag eftermiddag redan och snart ska jag iväg med dottern till pianolektionen. Egentligen kan hon gå själv, men jag gillar att följa med. Medan hon klinkar på pianot går jag runt i affärer och tittar och efter lektionen tittar vi ibland in på Stadsbiblioteket. När jag var liten ville jag ett tag bli bibliotekarie. Jag trodde nämligen att de fick läsa under hela sin arbetstid, vilket var himmelriket för mig. När jag insåg att så inte var fallet ville jag hellre ha en bokhandel. Det skulle faktiskt vara rätt trevligt med en egen bokhandel om inte internetbokhandlarna fanns. Nu är det ingen chans att man kan leva på att ha en real-life-bokhandel, kan jag tänka mig... Och nu kom jag att tänka på den fina bokhandeln i "You've got mail". Loved it!

söndag 21 september 2008

Söndag

Solen skiner och det är perfekt väder för en höstpromenad. På med sköna jackan, packa några mackor, varm choklad och ut i skogen. Härligt. Men först...lite, lite surfande. Måste ju läsa några bloggar först....

PS köpte rengöringsprodukter från Vichy igår. Har hört att de ska vara bra. Jag har kört med Clarins och Lancome tidigare, men vill prova något nytt. Har dock lätt för att få utslag av ansiktsvatten pga känslig hy, men måste testa. Kanske det funkar den här gången??

torsdag 18 september 2008

Pocketböcker

Den som har följt den här bloggen har vid det här laget förstått att jag gillar att handla böcker. Jag hinner inte läsa så jättemycket på vardagar, men tar igen under semestrar och andra ledigheter. Igår testade jag något nytt. Jag köpte pocketböcker från Bokiboki. Pocketböckerna kostar 35 kronor styck och då ingår frakten, men man måste handla minst för 99:-. Inget problem för mig. Jag har ju ännu inte fått böckerna så jag kan inte uttala mig om leveranstider och dyl. men priserna bådar gott. Vilka böcker blev det då? Jo, dessa:


Nyklippt och nyshoppad (igen)

Idag svischade jag förbi frisören och klippte mina solblekta toppar (inte en dag för tidigt), sen tog jag en omväg förbi R.O.O.M och suktade efter nya GANT-lakan och lite Mateusporslin (skulle faktiskt köpa en stor skål, men de hade inte den i rätt färg). På väg från R.O.O.M snubblade jag på en för mig ny affär - Fabrik - på Alströmergatan. Där hade de ett något (läs mycket) billigare utbud av New England-inspirerade lakan, kuddar, överkast, mattor osv. De säljer kollektionerna från Gripsholm och Empire, vilka jag tycker är helt ok om man inte har lust att betala ca 300 kronor för ett örngott. Och eftersom jag inte har det, gick jag därifrån med ett påslakanset till dubbelsängen, två extra örngott och två plädar för under 800 kronor. Jag är nöjd.

onsdag 17 september 2008

Aldrig för sent att lära...

Det är rätt så kul att hjälpa barnen att göra läxor ibland, tycker jag. Sonen, till exempel, läser franska och jag, som absolut inte kan det vackra språket, har faktiskt lärt mig ett och annat ord. Nu för tiden får barnen med en CD-skiva tydligen, så att de ska gå hem och lyssna och lära sig uttal. Smart! Det, kan jag lova, fanns inte på "min tid" när jag läste tyska. Å andra sidan är tyska ett spåk med ganska lätt uttal i jämförelse med franskan.



Själv fortsätter jag med mina grekiskakurser. Tycker jag blir bättre och bättre. Kan ju läsa allt. Förstår väldigt mycket. Men att prata? Visst klarar jag enkel konversation; att beställa på krogen, handla osv. Men grammatiken är jättejobbig. Och stavningen. Herregud, det går ju inte att lära sig stava orden! Låt mig förklara för er som inte vet detta om grekiskan: Att lära sig stava grekiska ord är svårt. Till och med många greker har problem med stavningen. Det beror på olika saker, bland annat antalet i:n. Ja, du läste rätt. Ljudet "i" kan skrivas på fyra (fick jag med alla nu?) sätt. Och man kan inte höra skillnaden, det gäller att lära sig vilka ord som stavas med vilken sorts "i" helt enkelt(?!). Inte lätt alla gånger. Men det är roligt också. Jag tänker ofta på scenen i "Mitt stora feta grekiska bröllop" när tjejens pappa förklarar hur ordet Kimono kommer från grekiskan (och förresten att alla ord härstammar från grekiskan).

måndag 15 september 2008

Höstlovsresa

En jätteskön cardigan från Polo Ralph Lauren (från den alldeles utmärkta affären Jackie), en stickad klänning från Lindex och en parkas från Sisters blev det igår när jag var i Kista och shoppade. Hittade även mina nya höstskor, men de får nog vänta. Visa-kortet skrek nästan så jag fick lugna mig. Nåja, jag är mer än nöjd. Har min nya cardigan på mig just nu och den är SÅÅ skön. Mjuk och varm och naturligtvis snygg. Tyvärr har jag som vanligt inga bilder (det här är inte en SÅDAN blogg).

För den som är nyfiken på vart vi ska åka härnäst (på höstlovet) så är svaret: DUBLIN!! Jepp, där kommer jag nog behöva mina gummistövlar (YES!! Jag älskar dem). Vi ska nämligen bo ute på landet. Det ska bli jättekul. Har aldrig satt min fot på Irland, men maken, som varit där ett flertal gånger, vet vad som väntar. Mycket whiskey och ännu mer Guinness. Det får väl stå för honom då. Jag tänker mer på att shoppa. Och åka bil ute på gröna fält. Massor med får och kor. Och mycket te och scones. Hoppas jag.
Poster från Allposters.

söndag 14 september 2008

Igår besöktes IKEA och det handlades lite, lite. Mycket folk som vanligt. Idag ska jag till Kista Galleria. Hoppas hitta någon snygg jacka, kanske en kofta också, ett par skor...säkert annat också (fast det slutar väl med ingenting). På resefronten finns det också nyheter, men jag återkommer om det senare... En ledtråd dock: mina Hunters kommer att behövas.

fredag 12 september 2008

Fredag!!

Okej, jag är inte helt frisk, men jag mår iallafall bättre. Igår hann jag läsa " En shopaholic säger ja" av Sophie Kinsella, riktigt kul. Det blev även lite tv-tittande. Rätt mysigt. Men idag är det fredag, jag är tillbaka på jobbet och helgen är strax här. Vad helgen har att erbjuda har jag ingen aning om, men det blir nog en del städning och organisering av alla prylar som bara ligger överallt och som jag har irriterat mig på medans jag varit hemma och legat i soffan. Hu.

onsdag 10 september 2008

Sjuk

Jaha så har även jag blivit sjuk (tydligen många som är det nu). Halsen känns som tre gånger sin storlek och huvudet som om någon försöker krympa ner det till två nummer mindre. Inget vidare med andra ord. Det enda som är positivt är att man får ligga i soffan och titta på tv och dvd. Såg just The Holiday. DET är en mysig film. Vill genast flytta till ett hus på landet och mysa i snygga stickade tröjor och varma sockor, med en kopp varm choklad. Mmmm....


(stugan där Iris - Kate Winslet - bor i filmen The Holiday)

tisdag 9 september 2008

Med en liten suck av sorg lämnade jag tillbaka den fina parkasen från Odd Molly igår. Snyft. De hade inte någon mindre storlek förutom 0, och nej jag ligger långt därifrån. Kanske skulle de få in flera jackor, kanske inte. Alternativet som jag hade spanat in var inte så snygg på. Så nu står jag utan jacka. Nåja, jag har ju egentligen gott om jackor, men jag ville ju ha något nytt i höst. Men så blev det icke.

Började läsa en ny bok igår kväll som jag kan rekommendera för er som gillar chicklit. Det är Jane Greens "I dina kläder". En bladvändare som man längtar hem till.

måndag 8 september 2008

Myggor, myggor och åter myggor

Måndag, grått och regn. Boring!! Och jag har ca 15 myggbett sedan igår då vi åkte ut i skogen för att plocka svamp. Det fanns gott om trattkantareller så det var ganska kul att gå omkring och rätt så mysigt förutom de fördömda myggen! Myggmedel hade vi inget kvar av sedan semestern och något nytt tänkte jag inte på att köpa innan vi åkte till skogen, så vi fick många stick. Det värsta är att jag fick fyra eller fem myggbett i hårbotten, det har jag aldrig i hela mitt liv varit med om. Fy för mygg!

Idag ska jag iväg och byta min nyinköpa parkas. Den är alldeles för stor. Tänkte när jag köpte den att jag skulle få plats med en tjocktröja under, men det funkar inte för snöret i midjan gör att man ser ut som ett hus. Om det inte ser snyggare ut i mindre storlek lämnar jag tillbaka den. Trist, men i lördags spanade jag in ett alternativ om det skulle vara så...

fredag 5 september 2008

Nya böcker i hyllan

Igår hämtade jag ett tungt bokpaket på ICA. Det var bland annat dessa böcker med. Härligt med nya böcker, nu gäller det att få tid att läsa också. Hemma blev ju "biblioteket" till matrum i våras och jag känner nu när hösten är här att jag vill ha tillbaka mitt bibliotek. Så matbordet får flytta tillbaka till "matrummet" (som för tillfället fungerar som gästrum). På så sätt får vi tillbaka våra läshörnor och vi kan njuta av öppna spisen medan vi läser. Mmmm...jag myser redan.

onsdag 3 september 2008

Nyshoppat

Idag har det shoppats! Yes, jag tog långlunch och shoppade på HM och NK. Det blev jeans och några tröjor på HM och på NK hittade jag då mina efterlängtade stövlar - svarta Hunter. Ja, det blev svarta för de gröna var alldeles för gräs-gröna och inte så mörkt gröna som jag hade trott. Det blev också en militärgrön parkas från Odd Molly, efter att jag sprungit runt och kollat på kappor och jackor och inte hittat det jag egentligen fått för mig att jag vill ha. Såg förresten kappan från Sonia Rykiel som jag skrev om i tidigare inlägg, men jag har inte riktigt råd med den.

PS. Katten går nu på p-piller och har slutat löpa och allt är frid och fröjd hemma. Än så länge.

måndag 1 september 2008

Vart tog helgen vägen??

Efter en (välbehövlig) storstädning i lördags promenerade hela familjen in till city för lite shopping. Tyvärr hade ingen lust att följa med in i affärer som intresserade mig, så det blev inget för min del, trots att jag såg "mina" Hunter-stövlar skymta förbi. Nåja, jag får ta mig in till stan i veckan istället. Själv.

Igår fyllde sonen 13 (HERREGUD, jag har en tonåring hemma!!). Gissa om man känner sig gammal...hur som helst var det familjemiddag och goda efterrätter som jag åt alldeles för mycket av. Den här veckan blir det keso och avocado till lunch tror jag...

PS vår "lilla" katt började löpa i fredags. Jag orkar inte med det, katteländet är ju helgalen. Idag ringer jag veterinären och bokar antingen kastrering eller p-piller. Något måste göras. Och varför går den och pinkar i alla krukväxter helt plötsligt?? Vart tog toalettskicket vägen?