fredag 29 augusti 2008

Höstlooken

Igår låg armbanden i brevlådan. De är jättefina och jag är supernöjd. Nu går jag i höst-kläder-köpar-tankar och har hittat min favoritlook i höst. Tyvärr tror jag plånboken protesterar ljudligt. Men hur snygg skulle inte jag se ut i dessa vackra saker??


Kappan är från Sonia Rykiel, halsduken från Missoni, gummistövlarna från Hunter och väskan från Mulberry. Klappat och klart.

onsdag 27 augusti 2008

Nya armband på väg

När man har varit borta så länge som jag varit och sedan kommer tillbaka till vardagen finns det mycket att göra så bloggandet har fått ligga lågt. Jag har dock hunnit surfa runt lite och hittat dessa armband från Ms Bijoux på Le shop som jag klickat hem. Får se om de är lika fina i verkligheten.

söndag 24 augusti 2008

Hemma!!!

Yes, jag är hemma i Stockholm igen och här är...dammigt. Ja, alltså lägenheten, inte stan. Men med fyra ouppackade väskor i hallen, en katt som kommit hem idag och en hög med post att gå igenom (inredningstidningarna är prio numero uno) så får städningen vänta några dagar. Likaså tvätten. Men annars är det faktiskt rätt skönt att vara hemma. De tre sista dagarna i Grekland tillbringades i Athen. Men vad vi blev förvånade. Athen var helt tomt! Alla athenare har flytt stan (greker tar semester i augusti, speciellt efter 15:e) och de som är kvar är turisterna - fransmän, italienare, spanjorer och amerikanare. Jättemärkligt. Tomt på bilar också (relativt sett, Athen är ju annars helt kaotiskt med trafik och smog). Annars var Athen som den brukar vara. Jag gillar Athen. Det är inte en vacker stad, den luktar illa, mycket är slitet och fult och det är hemskt varmt på sommaren, men något lockar mig. Barnen var dock inte imponerade. Men hotellet fick högsta betyg. Den hade ju pool på taket.

lördag 16 augusti 2008

Mamma Mia!

Häromdagen var vi på utomhusbio, typ drive-in utan bilarna. Det är rätt kul och väldigt billigt. Vi såg Mamma Mia! Vilken härlig film!! Jag som är född tidigt 70-tal växte upp med ABBA. Min pappa hade (har väl fortfarande i någon låda) alla ABBAs LP-skivor. Jag lärde mig varenda låt utantill. Sen har man väl inte lyssnat på dem på väldigt många år. Och så såg jag då filmen. Gissa om jag hade gåshud precis HELA tiden?! Yes. Till detta kan man då lägga min passion för Grekland och då förstår de som känner mig att jag satt och log och småsjöng hela filmen igenom (precis som alla andra som var och såg filmen). Min dotter (11) var förtjust, hon har just upptäckt ABBAs musik. Sonen (13) var inte lika begeistrad men tyckte att filmen var rätt kul ändå. När vi kom ut från biografen var det första jag sa: jag måste köpa DVD:n när den kommer ut, den här filmen ska jag se många gånger. Lita på det.

måndag 11 augusti 2008

Trots att jag tillbringar 10 veckor i Grekland denna sommar vill jag inte att alla ska tro att jag bara går omkring och slöar, solar och badar (och läser - är väl inne på bok nummer tio eller elva vid det här laget). Nejdå, så illa är det väl inte riktigt. Bara nästan. Ibland, väldigt sällan, måste något göras i trädgården, på huset eller liknande. Igår och förrigår, till exempel, jobbade vi hela dagen med en av våra uteplatser, där vi cementerade och lade skifferstenar. DET var jobbigt.

Idag roar vi oss med att skörda en del av våra vindruvor och barnen står just nu och trampar druvor, det blir förmodligen inte vin utan druvsaft. Gott. Övriga druvor, som inte är mogna än (det är en annan sort), ska bli Tsipouro, en slags brännvin eller vad man nu kan kalla det för. Nationaldryck här iallafall (dvs en av dem).

torsdag 7 augusti 2008

Igår var det tillbaka till det riktigt heta, 41 grader visade termometern. Men det hindrade inte oss att åka och bada i varma källor. Yes, vi har besökt en Hamam. Härligt var det. Nu ska vi snart iväg och bada i havet, inte många dar kvar här så man ska passa på. So long.

fredag 1 augusti 2008

Big, fat, Greek wedding

Ett tag hade jag glömt att jag hade datorn här. Men så sa maken: "du har inte kollat dina mail på länge". Nej, visst nej. Och då blir man ju fast här. Det är 1:a augusti idag, helt otroligt. Vi har 3 veckor kvar av vår långa sommar här i Grekland och massor har vi redan gjort. I helgen var vi på ett bröllop, Greek style. Tre dagar långt. Först fest för "närmaste" familjen på fredagen. Med närmaste menas alla släktmedlemmar till brudparet (maken är kusin till brudgummen), men inte kompisar och bekanta. På lördagen var själva vigseln i kyrkan och sedan fest för alla (ca 300 personer) i bokad lokal, massor med mat och dans (ópa!!). På söndagen efterfest för de tappra familjemedlemmarna igen. Puh. Sen behöver man en veckas semester för att ta igen sig. Gia sas!