söndag 29 juni 2008

Flygplatsen T.O.R

Idag har vi varit till flygplatsen i Kavala och hämtat min bror och min mamma som kom med planet från Stockholm. De ska vara här hos oss i två veckor. Det ska bli kul! Ikväll grillar vi. Får se vad de tycker om värmen. De har det dock svalare i gästrummet. Där är väggarna nästan metertjocka och det blir aldrig lika varmt som i vår del av huset (övervåningen). Här uppe är det "tunna" tegelväggar som blir varma fort. Nåja, man ska inte klaga. Om två månader är man hemma och fryser igen...

fredag 27 juni 2008

Läget

Inatt gick det inte att sova, trots fläkten som surrade. Kvavt och svettigt. Idag 38 grader. Behöver jag säga mer? På himlen tornar molnen upp sig, men som vanligt är det ingen som förväntar sig regn. Var tar regnet vägen?

onsdag 25 juni 2008

Delfiner och värmebölja

Idag började en period med värmebölja. Vi hade 35 grader i skuggan och imorgon ska det bli varmare. Som tur är för oss, ligger "vår" lilla by uppe bland bergen och här blir det oftast inte lika varmt som i Thessaloniki. Här blåser det oftare också, vilket gör det hela mer behagligt. Igår när vi var ute med båten var havet spegelblankt och när vi var någon kilometer från hamnen såg vi årets första delfiner. Det var en stor familj på minst åtta delfiner i olika storlekar. Jättehäftigt! Vi var kanske 30-40 meter ifrån dem, vågade oss inte på att komma närmare, ville inte störa dem. Imorgon ska vi ut med båten igen, hoppas vi får se dem igen.

måndag 23 juni 2008

Campingtips

Man får inte chansen att blogga härifrån så ofta, så mycket annat kommer emellan. Men nu så...tänkte visa en bild från en jättefin liten ort i Schweiz där vi campade på väg ner till Grekland. Orten heter Vitznau och ligger en halvtimmes bilfärd från Lucern. Jättevacker liten småstad (eller vad man ska kalla den för), ligger vid Vierwaldstättersee (Ja, sehr schön, kanske min tyskalärare i gymnasiet skulle säga). Vet inget om stadens historia, men det ser ut som om det skulle varit en kurort tidigare, det finns några jättevackra och pampiga (femstjärniga) hotell som ligger vid sjön och naturen, ja, vad ska man säga: Wünderbar! Campingen låg ju så vackert, på en sluttning, med Rigisberget bakom och sjön framför. Ett stort plus för den uppvärmda poolen. Minus för att det regnade, för mycket. Och åskade (hatar åska, speciellt när jag ska sova i ett tält).
Detta är alltså utsikten vi hade från vårt tält.

måndag 16 juni 2008

Tillbaka i cyberspace

Japp, nu är jag tillbaka, samma plats i bloggvärlden, ny plats i verkligheten. Just nu befinner jag mig i en pyttepytteliten by i norra Grekland och hälsar på hos svärpäronen - de har ADSL. Här är det ca 30 grader varmt, ganska fuktigt och just nu sover säkert halva byn siesta. Själv har jag bara varit i landet i två dagar och har inte börjat med siestafasonerna - än. Igår städades det i sommarhuset; spindelväv, damm, gamla döda kryp, ja allt som hör ett igenbommat hus till. I trädgården har vinrankorna fått spader och växer åt alla håll, bland annat över hela balkongen. Örtagården måste trimmas, för där har citronverbenan, myntan och basilikan växt sig meterhöga. Rosorna är vilda och oleandrarna och träden måste beskäras. Men sen blir allt fint. Fast det är det ju redan, förstås. Så, det var första rapporten härifrån. Återkommer så snart som tillfälle ges.

lördag 7 juni 2008

Bloggpaus

Idag packas det för fullt och ikväll har vi middag för familjen. Det har bakats tårta med massor av jordgubbar, grädde, vaniljkräm och vit choklad, och så blir det potatissallad på färskpotatis och sparris och så grillat förstås. Till detta blir det sangria. Mums. Imorgon tar vi semester. Jag kommer inte att blogga på en vecka ungefär, men återkommer så fort vi har installerat oss nere i huset och ADSL:n funkar. Tills dess - ha det bra!

torsdag 5 juni 2008

Gröna Lund

Idag ska jag och barnen till Gröna Lund. Jag har lovat att de ska få gå dit innan vi åker iväg på semester, så idag blir det av. Barnen kommer att springa runt på alla attraktioner och själv kommer jag att sätta mig på någon bänk och läsa en bok. Ja, för jag kommer inte att åka något själv, det har jag ingen lust med. Tråkmåns?? Nej, inte alls. Jag tycker att det är jätteskönt att bara sitta och äta glass och läsa, medan barnen ränner omkring. De vet var de hittar mig och jag behöver inte springa som en galning efter dem. Efter besöket på Grönan ska vi lämna bort lilla Kitty till min pappa, där hon ska bo hela sommaren.


Bilden är lånad från Gröna Lund.

onsdag 4 juni 2008

Tårta

Såhär i skolavslutnings- och studenttider (och dessutom för min del, födelsedagstider) är tårtor något man måste få njuta av, tycker jag. Tårtor är underbara, och behöver inte alls vara feta och stabbiga varianter utan fluffiga, lätta och fruktiga. Som den här vackra och säkert jättegoda marängtårtan.


På tal om tårtor är det någon som minns barnprogrammet Tårtan från 70-talet (den har väl visats i repris många gånger)?? Jag minns den så väl, de tre bröderna som tog över ett bageri och bakade mer eller mindre läbbiga tårtor. Helgalna och hysteriskt roliga.

måndag 2 juni 2008

Fullt upp

Ojojoj, denna vecka, den sista innan semestern, ska allt hända. Presenter eller blommor ska inhandlas till två lärare, katten ska överlämnas till min käre far som är sommarvakt, sonen har skolavslutning, ett utlovat besök på Gröna Lund ska genomföras, väskorna ska packas, det ska städas och plockas, sista inköpen av diverse smågrejer ska göras. Fick jag med allt nu?? Hur som helst: en hel del att göra således. Kul och lite, lite stressigt.

söndag 1 juni 2008

Sommar sommar sommar...

Sommar, sol och värme har vi och det är underbart! Man kan ju inte önska sig något mer. Igår tog vi med filtar, solcreme och revbenspjäll med tillbehör och satt oss i en park. Senare tittade vi på de stackars maratonlöparna, måste ha varit extremt jobbigt att springa i värmen. Vi å andra sidan åt glass, i skuggan. Hur skönt som helst.