måndag 31 mars 2008

Jag är sugen på....

Vid den här tiden på dygnet är jag alltid sugen på något sött och då kom jag att tänka på att det var länge sedan jag bakade mina älskade hallongrottor. Om jag inte är för trött när jag kommer hem idag tänker jag göra det. Här är mitt recept.

Jag - en boknörd

Monday....again

Slut på den superkorta helgen. Var tvungen att jobba igår och dessutom sova en timme mindre. Buuu. Har dessutom haft träningsvärk hela helgen. Men nu är det nya tag! Började min dag med situps. Yes, beach 2008 är inte långt bort så nu gäller det. Plattare mage är målet. Ska jag lyckas? Vi får väl se...wish me luck!!

lördag 29 mars 2008

Spring is in the air

Jahadå, det blev chicken tikka masala och ett nanbröd och det var SÅ gott... Det blev en vända till affären Jackie också där de har alla fina nyheter från Odd Molly, DKNY, By Marlene Birger osv osv osv. Var extremt frestad att köpa denna fina klänning. Men jag gjorde det inte. Men jag ångrar mig. Nu.

fredag 28 mars 2008

Vilket hälsofreak!

Tillbaka efter ett extremt jobbigt yogapass. Har gått över från nybörjarkursen till fortsättningskursen och jag känner att jag börjar få träningsverk redan (är det möjligt eller inbillar jag mig??). Hur som helst åt jag min lunch på väg därifrån: en banan och en smoothie från Brämhults. Har jag gått och blivit hälsomedveten så här en fredag?? Nej då, känns bara inte rätt att smälla i sig världens lunch direkt efter nära två timmars yoga. Jag blir väl hungrig senare. Ikväll blir det nog middag i foodcourten i Kista galleria, skulle jag tro. Är sugen på indiskt. En chicken tikka masala är ju aldrig fel... Ha en skön helg! Shanti.

torsdag 27 mars 2008

Har varit iväg med lilla Kitty till veterinären idag. Stackars liten fick en spruta och en chipmärkning i nacken. DET gjorde ont. Usch och fy! Om tre veckor ska hon tillbaka för en ny spruta. Då får dottern inte följa med för hon tyckte att det var läskigt. Jag håller med. Får skicka maken istället. Apropå maken, vi firade ju bröllopsdag med att gå ut och äta. Jag fick också en bukett med blommor. Maken fick en ny väldoft. Tyckte att det var dags att testa något nytt, eftersom han använt Fahrenheit i hundra år (inget ont om den). Nu fick han Amor pour homme från Cacharel av mig. Den luktar mycket, mycket trevligt. Mmm...

onsdag 26 mars 2008

Våren 08

Fortfarande känns våren långt borta, men jag kan inte låta bli att längta till nya vårkläder. Så här skulle jag gärna klä mig i vår. Jeansjacka och klänning från Topshop, väska från Mulberry och skorna från Converse. Ja, tack.

tisdag 25 mars 2008

Jag firar...

Och så var påsken över för denna gången också. Ute ser det dock fortfarande ut som vinter, hoppas att det blir varmare snart. Vill inte ha snö nu, vill ha vår så man kan hänga undan vinterjackan och ta fram skinnjackan istället. Kanske ska jag rota fram min gamla jeansjacka i vår...passar ju fint till vårens och sommarens blommiga klänningar som tydligen är "inne" igen. Vi får se. Långt kvar än.

Idag har jag dock någonting att fira, faktiskt. Nej, inte att det är våffeldagen. Nej, inte att Grekland firar nationaldag. Nej, inte att det är tisdag och vanlig arbetsdag heller. Men vad är det då?? Jo, tamtatam (föreställ er ett litet trumsolo) idag har jag och käre maken varit gifta i - HJÄLP - 13 år!!! Oh. My. GOD!!! Det firar vi med en god middag på en av våra favoritrestauranger. Trevligt! Måste även hinna iväg och köpa blommor till maken och kanske något litet till...

måndag 24 mars 2008

Usch och fy, idag trots att det är röd dag, måste jag jobba. Blä. Hoppas på att kunna ta ledigt på fredag istället och vara med barnen. Idag får dock svärföräldrarna rycka in. Nåja, jag hann med yoga imorse så jag är rätt pigg. Och sonen hade en kompis som sov över och då är de alltid morgonpigga (hörde dem vid 6-tiden). Jag skulle gissa att jag behöver en power-nap vid femtiden idag...

lördag 22 mars 2008

Dags för lammsteken

Idag lagar svärföräldrarna påskmiddag, på grekiskt vis. Det blir lammstek. Jag är bara glad att jag slipper laga mat. Lammstek KAN vara gott, egentligen gillar jag inte lamm, men de får till det så att det inte smakar så mycket lamm. Bra. Middagen igår blev väldigt lyckad och strax innan tio hade hälften gått och lagt sig. De hade helt enkelt ätit för mycket. Hahaha.

Idag har jag varit och köpt en egen yogamatta, så nu slipper jag låna. Snygg är den också. Från Casall.

torsdag 20 mars 2008

Skärtorsdag och barnen längtar efter att måla ägg och äta massor med godis. Det får bli imorgon. Måste iväg och storhandla efter jobbet (jag och en miljon andra). Imorgon blir det släktmiddag. Lax till huvudrätt, förstås, men till laxen tänkte jag servera sparris på mitt favoritsätt (minns inte var jag hittade detta recept, men det är himla bra).
Till efterrätt har barnen fått bestämma: kladdkaka med vispgrädde och massor med färska hallon. Alltid en hit.
Återstår att önska er alla en Glad Påsk, ät nu massor med godsaker, ta bantarpaus och njut!

onsdag 19 mars 2008

DUMMA DUMMA KATTSKRÄLLE!!!

Imorse blev jag lagom glad när maken upptäckte att katten kissat i våran säng. Just det, mitt i sängen på vårt duntäcke. Pisset gick rakt igenom till vår tjocka fina bäddmadrass. Jäkla katt!! Hade den inte varit så himla söt, hade jag nog....S.K.I.T också.

tisdag 18 mars 2008

Långlunch

Det blev en promenad på långlunchen, och jag blev lite piggare trots att det snöade rakt i ansiktet hela vägen. På Åhléns hemavdelning såg jag en osminkad Renee Nyberg som letade efter något (present?) på textilavdelningen. Själv inhandlade jag servetter och ljusrosa stearinljus från SIA och en stor Kosta Boda Mine skål i rosa på rea. Senare på Sveavägen vid Handelshögskolan gick jag förbi Rachel Molin. Jahapp, det var rapporten från min lunch.

Jamie Oliver

Usch idag känns allting sådär trist och oinspirerande. Behöver piggas upp, men vet inte hur... kanske en långpromenad eller .... javisst ja, mitt bokpaket är på väg från Bokus. Med den nya kokboken från Jamie Oliver. DET är ju kul. Älskar kokböcker.

måndag 17 mars 2008

Plåtägg från Fabergé

Jag gillar dessa gammeldags plåtägg med vackra mönster. Har tänkt gå och köpa några stycken den här veckan och fylla med fint godis. Dessa ska barnen få till helgen, mina barn och deras två kusiner som kommer på middag på långfredag. Såg att de hade sådana nere i Hötorgshallen och även i en antikaffär på Upplandsgatan här i Stockholm. 50 kronor styck.




Katter + påskris = big NONO

I helgen blev det mycket tvätta, städa och ommöblera, mest det sistnämnda. Nu har biblioteket blivit matrum, matrummet blivit gästrum och lilla gästrummet har slutat som mysrum. På torsdag kommer mina svärföräldrar på besök och ska bo hos oss i en vecka. Lilla Kitty är lite vilsen, men tar snart igen sig. Ett problem bara: hon älskar påskris. Vi har två stycken och hon gillar både fjädrarna och alla små prydnadsägg, jätteroliga leksaker enligt henne. Men det tycker inte jag, vaserna kan välta och gå sönder, vilket betyder vatten och glasbitar överallt. Har fått stänga några dörrar idag innan jag gick hemifrån, så att det inte händer en olycka. I helgen kom även en nyinköpt hylla upp, där jag förvarar en stor del av mina kokböcker. Det blev snyggt.

fredag 14 mars 2008

Mitt skåpsdilemma

Sedan ett par-tre år har jag försökt hitta det perfekta skåpet som ska stå i matrummet och rymma allt från kokböcker till finporslinet. Men icke. Antingen är skåpet för litet, eller för dyrt, för stort eller helt enkelt fel. Jag kan heller inte bestämma mig för om det ska vara ett högt skåp eller ett lågt, om det blir ett lågt vill jag ha en stor spegel ovanför. Suck. Efter en promenad förra veckan hittade jag detta på Folkhemmet. Snygg, lagom stor och okej i pris (ca 5700kr), och med en jättespegel ovanför vore den kanske perfekt. Men så...


Tittade jag in på Folkhemmets hemsida och såg den här. Egentligen passar den bättre eftersom matbordet är i samma träslag, men den är nästan dubbelt så dyr. Och inga mått, så jag vet inte om den passar.

Egentligen är det här drömskåpet, tror jag. Vacker, rätt färg och stil, stort och priset helt ok (1290 €), men det är bara ett litet, litet problem: den säljs inte i Sverige. Den är från Maisons du Monde. Såg ett liknande på Newport till dubbla priset (drygt 23 000 kronor). Nä, det går inte.

Nya golvlampor

Äntligen fick de flytta in hos mig, dessa golvlampor från IKEA. Har försökt köpa dem sedan de kom ut, men de var alltid slut när jag väl tog mig till varuhuset i Kungen kurva. Men så igår, var de där. Fyra kvar, jag tog två. Inget att fundera på. Nu står de så fina i vardagsrummet. Äntligen kan man ligga och läsa i soffan utan att bli halvblind.
PS Det blev även duntäcken och dunkuddar till gästsängarna och så påslakan. Det blir finemang, nu gäller det att möblera om hemma också. Matrummet blir gästrum, biblioteket blir matrum och lilla gästrummet blir...mysrum/läsrum. Får se hur det blir i helgen.

torsdag 13 mars 2008

Dagens plan

Yippeee, idag ska jag till IKEA efter jobbet. DET var länge sen. Måste handla täcken och kuddar till gästsängarna, svärpäronen kommer på besök till påsk. Ska även kolla in golvlampor och sängbord. Kul. Men nu iväg till yogan. Tjingeling!

onsdag 12 mars 2008

The Starter Wife

Såg de första avsnitten av The Starter Wife igår med Debra Messing. Jag gillade den. Men det kan bero på att jag gillar Debra (Will & Grace var en av mina favoritserier). Får se hur serien utvecklas. I USA gick den tydligen bra så de ska fortsätta med nya avsnitt.

tisdag 11 mars 2008

Några fler bilder från Marocko. Första bilden är från hotellet i Agadir, massor med palmer, blommor och en härlig pool.


Moské i Marrakech


Bostadshus i Marrakech


Sista bilden är på en kille som sålde torkad frukt och nötter i Marrakech. Killen sålde oss en massa nötter som vi tog hem, de smakar dock inte lika gott här hemma...vad beror det på?

Ge mig en egen liten hörna...


Ja, en sådan här läshörna skulle jag just nu vilja ha och krypa upp i med en bra bok, en stor kopp te och en filt. Mmmm, härligt. Och en liten chokladbit, eller två. Yes!
Fåtöljen och ljusstakarna är från Day Home (Inreda), mattan, golvlampan och bordet från MIO och kudden från ILVA.

måndag 10 mars 2008

Ergorapido

Jag ska få en ny "leksak"! Nja, leksak var väl att ta i, men iallafall en ny fin apparat till hemmet. Det är denna skönhet, Ergorapido från Electrolux. För en gång skull en snygg dammsugare som kan stå framme hela tiden. Perfekt i köket och för att dammsuga runt kattlådan där det lätt ser ut som en mindre grusplan. Ett stort plus är att den har en liten handdammsugare som man kan ta loss för att t.ex. suga upp popcornen som hamnar i soffan en fredagskväll. Me like! Ska iväg och köpa den denna vecka, så fort jag bara hinner.

söndag 9 mars 2008

Marrakech

Lovade ju att visa några bilder från Marocko, men nu har jag försökt ladda upp bilder ett tag, men jag ger upp, det verkar inte funka. Bara två har jag lyckats med. Dessa två är tagna i Marrakech vid torget Jemaa el Fna.

Kusmi tea

Igår tog jag en promenad till Hötorget och köpte tulpaner och en stor bunt med körsbärskvistar. Jättefina. De står nu i matrumsfönstret och ser våriga ut. Köpte även en burk med Kusmi te, min nya favorit. Dyr, men burkarna är SÅ vackra.

fredag 7 mars 2008

Boktips

Vill förresten tipsa om två bra böcker som jag läste på semestern: "Kalifens hus-ett år i Casablanca", av Tahir Shah (läs mer om författaren, hans hus och andra projekt här) och "Vindens Skugga" av Carlos Ruiz Zafón. Den första läste jag när jag var i Casablanca och Marrakech och det var en häftig upplevelse, eftersom den handlar om författarens flytt till Casablanca och om livet där. Om alla hans mödor för att färdigställa ett gammalt hus till beboeligt skick och om alla hinder i hans väg. Jag hade gärna velat besöka Kalifens hus och se hur det såg ut i verkligheten. Boken är lite av typen "Under Toscanas sol" och böckerna om livet i Provence av Peter Mayle.

"Vindens skugga" handlar om en kille och hans besatthet av en bok och bokens författare. Handlingen utspelar sig i Barcelona, vilket också är trevligt särskilt om man varit där. Boken är mästerligt skriven med mycket mystik, spänning och romantik. Härlig! Lästes vid poolkanten i Agadir.

Kattliv

Det är fredag och skönt är väl det, inte för att jag har jobbat ihjäl mig denna vecka, nej då jag kom ju hem från semestern nyligen, men jag behöver bara sova. Sedan vi hämtade upp vår lilla kattunge i onsdags har vi inte kunnat sova. Lilla katten låter halva natten. Jag ska inte påstå att den jamar, den snarare piper. Men det hörs. Hela familjen väcks och lilla kattfian vill leka. Klockan 3. På natten. Suck. Hoppas det blir bättre snart. Men den är så söt, så man förlåter den fort. Inatt ville den gå omkring i min och makens säng. Inte ligga, nejdå, bara busa. Igår upptäckte den förresten att vi har köksbänkar. De är kul, tydligen. Att gå på. Och att hoppa till från stolar och matbord.

Förresten fick den heta Kitty. Barnen valde. Hade det varit en liten pojke skulle den hetat Simba.

torsdag 6 mars 2008

Tillbaka till verkligheten

Åh, vilken skön semester! Och va' trist att komma tillbaka till vintern igen. Marocko var....alldeles galet, roligt, härligt, färgstarkt, kaotiskt, underbart och helt enkelt otroligt! Och hjälp var mycket vi har gått, så många liter myntate jag har druckit, så mycket galet jag har sett. Herregud, man hade behövt några veckor till egentligen. Casablanca var tokkaotiskt med helgalen trafik (gröna/röda gubbar vid övergångsställena - vad är det?? Håll i barnen och spring!), Marrakech var...helt enkelt crazy! Inne i medinan och på torget Jemaa El Fna var det helhysteriskt, men samtidigt underbart med alla souker, alla färger, lukter, smaker och helgalna marockaner som säljer allt du kan tänka dig och lite till. Och så Agadir, lugnet efter stormen, med sol, bad, ytterst få turister och alla vänliga människor. Ojojoj...

Massor med bilder har vi tagit också, men kameran kan vi inte hitta än, har inte hunnit packa upp, så bilder kommer i helgen får jag hoppas.